SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ladnie ladnie

Czy chodziło Ci o: "ładnie ładnie"?

  • Mi też wyszedł kleisty - taki aż nóż brudzi przy krojeniu, ale pyszny. Zastanawiam się czy dałam za małą temperaturę czy za dużo wody. W jakiej temperaturze pieczecie swoje chlebki? Ja jechałam kwadrans w 220 st. i 45 minut w 200 st, wydawało mi się dużo... A wyrósł ładnie na stołku przy kaloryferze. Zmieniony przez - k_rol_k w dniu 2011-10-31 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-31 12:23:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hmmm, ale Oveja pisała chyba, że 14 dni to max w lodówce, potem trzeba już robić następny. :-) nie trzeba, jeśli wyjmiesz go z lodówki, dokarmisz - wystarczy łyżka mąki i łyżka wody, niech postoi trochę i pobąbelkuje, a potem znowu do lodówki :) Mój pierwszy chleb na zakwasie wylądował w koszu. Mazał się w środku jakby był surowy. Zapewne nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 12:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To proszę mi ładnie napisać co tym śledziom wykonać, żeby one były zjadliwe. Mam zamrożone świeże tuszki (tak się mówi na rybi odwłok?) :-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-17 18:05:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O ładnie, a starter kupowałaś?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-26 18:14:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To nie była mąka pszenna tylko żytnia, musiałam źle napisać, a kolor miała taki biały. A zakwas mi się robił przez tydzień, dawałam po 2 łyzki wody i mąki rano i wieczorem. Zakwas mi ładnie zbąbelkował i miał ten zapaszek specyficzny. Potem wziełam szklanke zakwasu i dałam poł szklanki mąki ale żytniej razowej, bo tej żytniej zwykłej już nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 21:44:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • strąki jak zblendujesz też zagęszczą (a soczewice jak rozgotujesz to nawet bez blendowania ładnie zagęszcza), wszelkie kombinacje mielonego owsa, mąki gryczanej, jaglanej :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-03 19:27:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja daje na 1,5l 100g nie sprawdzałam mniej bo mi ładnie przerabia i nie ma ograniczenia 8lości i oczywiście ze dzieci tez moga pic, dlaczego nie ? ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-26 16:19:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/ Ja używam papieru ryżowego. Nie wiem co dajesz w środek, mi się nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-29 11:04:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • U mnie początki z zakwasem nie były kolorowe :-D jak był jeszcze "zaczątkiem" to też miałam wrażenie, że nie zwiększał swojej objętości. Pierwszy chleb to była porażka %-) prawie nie urósł i był za kwaśny, no po prostu niesmaczny. Teraz mój zakwas ma już jakieś 10 miesięcy i mam wrażenie, że chleb "sam się robi" :-) ma jak dla mnie idealny smak, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 21:54:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a masz już gotowy zakwas? jeśli tak to wyjmujesz go z lodówki że troszke się ogrzał i dodajesz mąkę i wodę wg przepisu Ovei :-) czekasz 5 godz, dodajesz znowu - czekasz 10godz, dodajesz - czekasz 3 godz i dalej wg przepisu - wyrośnięcie - różnie: ja stawiam foremkę nad zlewem z gorącą wodą lub przy kuchence jak coś piekę/smażę :-) wtedy jest [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 17:08:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ale te formowane to są pszenne chleby nie żytnie :-> tolka bardzo łądnie pieczesz, piekłaś kiedyś w WP ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-06 07:51:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ale te formowane to są pszenne chleby nie żytnie :-> tolka bardzo łądnie pieczesz, piekłaś kiedyś w WP ? Wiesz ten okrągły to żytniak z tego co pamiętam.Reszta to mieszańce w dużej części.Musiałabym sprawdzić a tak jak pisałam to ostatnie moje wypieki więc jest tego trochę. Zakwas żytni jest moim zdaniem najlepszy i takiego używam.Teraz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-06 09:07:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy ktoś z was próbował upiec placuszki z soczewicy w piekarniku? Smażone na patelni "piją" bardzo dużo tłuszczu a przy próbie ograniczania oleju przypalają się zamiast ładnie usmażyć (zupełnie jak uwielbiane przeze mnie placki ziemniaczane). ja smażę moje kotleciki praktycznie bez tłuszczu, patelnia ledwo smyrnięta i jest ok. Z piekarnika mogą [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-31 07:45:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A mi sie moja forma rozlazi na boki :/ i chleb wychodzi cos ala oscypek :D:D Mozesz wtedy taką silikonową formę wstawić do metalowej o podobnym kształcie. Nic sie nie rozjedzie a i chlebek ładnie odejdzie od formy. Ja pięke w metalowej wysypanej na samym spodzie płatkami owsianymi. Boki nigdy mi nie przywieraly a spod czasami wkurzal...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 17:44:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • rozwolnienie, bóle brzucha i nudności

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    na chwilę tzn.???? nie chce mięcha stracić, bo ostatnio ciężko pracowałem i ładnie poszło...

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-09-04 19:02:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    lub dilujących %-) łap soga bo ladnie wygląda

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-08 17:29:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    u was jakos to wszystko ladnie wygląda.... };-) kolacja... /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/e7d38782dc694e9486ef44c59d5415ee.JPG

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-06 18:40:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Szpinak na mleku czy jogurcie ? ZFotki nie dam bo nie ładnie napoczęte dawać, ale każdy wie jak jak kasza gryczana i kurczak wygląda %-)

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-20 20:01:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Na ostatni tydzień(od poniedziałku do piątku, a w sobote(tą) ładowanko) vlcd+if. Posiłek z 13(ostatni) lewy talerz: mix sałat+cebula czosnokowa+brokuły z pary+czosnek w proszku, sól, pieprz i bhut jolokia w proszku. Prawy talerz: 500g cycków 8-) http://i.imgur.com/GwnfjXl.jpg Już zrobiłem śniadanie na jutro- vlcd ciasto naleśnikowe przekładane [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-11 19:59:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] stopni (wazne zeby blacha byla rowniez nagrzana). Po tych 25 min ciasto walkuje na grubosc okolo 1 cm i klade je na rozgrzana blache. Pity rosna w oczach :D Pilnujemy az sie ladnie zrumienia(u mnie po okolo 10 min) Wyciagamy i ladujemy do srodka co nam sie podoba. Polecam bo nie ma z tym az tak duzo roboty a wychodza naprawde kozackie. Ciasta [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-15 01:15:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)